Jedna z největších nevýhod fun serveru, příjde sem někdo, kdo vůbec nikdy nehrál Wow, takže vůbec netuší pojmy aggro a threat, takže obyčejně raid při několika prvních příležitostech wipne, protože nějakej nováček naběhne přímo k bossovi a když to vidí ostatní bězí mu na pomoc.
Takže jsem udělal menší vysvětlivky:
Aggro je název pro nejvyšší hodnost threatu = ten kdo má aggro u moba(nebo bosse) na toho mob útočí.
Threat je číselná hodnota damage jednotlivých postav.
Některý charaktery napr.
warrior nebo druid v bear formě mají koeficient threatu 1,3 = útok za 100 dmg jim přidá 130 threatu a naopak
roguni mají koeficient 0,8 = útok za 100 dmg jim přidá jenom 80 threatu.
Heal je myslím
0,5 = 100 vyhealovaných HP je 50 threatu healovi.
Pak se ještě zohledňuje vzdálenost, tady nevim přesně jak jsou ty koeficienty, ale pamatjte si, že třeba
hunta, mág nebo lock udělají nejlépe, když budou útočit z maximální range(vzdálenosti).
Jo a ještě moje zkušenost, když v dungu někoho naagrujete, tak NEUTÍKEJTE, protože pak z vás tank nemůže sundat aggro. Všeobecně platí, že tank(většinou protect warrior) chodí všude první, protože tank je živej štít mezi mobama a raidem.
Tohle jsou úplné základy a měl by to znát každý, když chce chodit instance a raidy.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Vlastnosti postav:
Strength(síla) - přidává postavě AP(attack power) + u postav, které mohou mít štít zvyšuje sílu bloku.
Agility(hbitost) - zvyšuje crit šanci zbraní + armor + AP (jenom u roguny).
Stamina(výdrž) - zvyšuje počet HP (prostě životů).
Intellect(moudrost ?) - zvyšuje počet MP(many) a crit. šanci kouzlem.
Spirit(duch, duše) - zvyšuje rychlost obnovy HP a MP(HP se pri boji neobovují).
Armor(brnění) - zvyšuje redukci zranění = snižuje zranění.
To jsou ty základní.
Každá postava potřebuje různé vlastnosti. Warrior a rogun neumějí používat kouzla, proto jim je na nic Intellect a Spirit. Naopak mág a priest by bez Intellectu a Spiritu byly k nepoužití.
Doufám, že si to aspoň někdo přečte a zapamatuje

.
Kdyby v tom někdo našel chybu tak mě pls omluvte. Doplňte popřípadě opravte.
/edit: gramatika a mensi zohledneni